Åreknuter

ÅreknuterDet er ingen grunn til å plages med skjemmende åreknuter. Gjennom enkle inngrep  kan vi fjerne åreknutene.Operasjonene etterlater kun små arr . De fleste klientene våre oppnår meget tilfredsstillende resultater, og er strålende fornøyde med behandlingen.

 

 

 

Åreknuter er altså en svært vanlig tilstand som rammer ca. 20 prosent av befolkningen. Kvinner rammes tre ganger så ofte som menn.

Det er i behandlingssammenheng viktig å skille mellom tre ulike tilstander som ofte blandes sammen. I dag finnes det svært mange aktører med liten faglig bakgrunn som tilbyr sklerosering eller laserbehandlinger. I den sammenheng er det spesielt viktig å forstå hva man egentlig behandler.

Enkelte klinikker tilbyr behandling med injeksjon av stoffer som får blodåren til å gå tett, eller prøver å brenne i stykker blodåren med laser. Disse aktørene reklamerer med fjerning av åreknuter av opptil 5 mm tykkelse med denne metoden. Ofte dreier dette seg om aktører som ikke har kompetanse til å fjerne årene kirurgisk. Resultatet vil generelt bli dårligere ved disse metodene desto større blodårene er. Rekonvalesenstiden blir også lang, da det tar lang tid før en tilstoppet eller brent tykkere åre forsvinner. Det vil også kunne oppstå langvarig/permanent brunaktig misfarging fordi avfallsstoffene som skal brytes ned blir liggende igjen i området (spesielt jernpigment). Enkelte har hatt åreknuter så lenge at denne misfargingen allerede har oppstått. Denne vil som regel ikke forsvinne av seg selv etter operasjon.

Les om ulike varianter av åreknuter her.

Operasjon av åreknuter steg for steg: