Brystreduksjon for menn

(Gynekomasti)

Brystreduksjon - MennBrystutvikling kan forekomme hos menn i alle aldersgrupper og kan oppleves som en stor psykologisk belastning. Etter at man har utredet at det ikke ligger noen medisinsk årsak bak tilstanden, kan dette reduseres med et forholdsvis enkelt inngrep.

 

Gynekomasti oppstår når det hos menn er et misforhold mellom mannlige og kvinnelige kjønnshormoner. Dette kan bero på pasientens egenproduksjon eller på grunn av medikamenter man har tatt inn. Man taler også om "uekte" gynekomasti, hvilket som regel henger sammen med generell overvekt.

Økt brystutvikling i puberteten vil i svært mange tilfelle forsvinne av seg selv, og vi på Aviva Helse behandler ikke menn som ikke er fullt utviklet.
Brystreduksjoner er blant den vanligste prosedyren som utføres på menn. I de fleste tilfeller blir resultatet meget bra med kun fettfjerning, men hos mange menn består vevet i brystene  også av en viss mengde kjertelvev. Kjertelvevet er for seigt og fast til å suge ut, og kirurgen kan da kombinere fettsuging med kirurgisk fjerning av kjertelvevet gjennom et lite snitt langs kanten av brystvorteområdet.

Resultat

Fordelen med fettsuging fremfor vanlig kirurgi er at det unngås skjemmende arr, og at risikoen for ujevnheter er liten. Som regel vil huden trekke seg godt sammen, selv om det særlig hos eldre menn ofte vil bestå en viss markering av linjen i underkant av brystet. I de tilfeller hvor man fjerner kjertelvevet kirurgisk vil pasienten få et lite arr, som regel meget diskré. Resultatet er vanligvis permanent men bruk av anabole steroider vil kunne forårsake ny utvikling av bryst. Det gis selvsagt garanti på behandlingen. Dersom det skulle ha blitt fjernet for lite, eller det skulle oppstå ujevnheter, vil du innenfor et år ha tilbud om kostnadsfri justering.

Brystreduksjon for menn steg for steg: