Bukplastikk for menn

Bukplastikk gir deg den flate magen du alltid har drømt om!
Dette er en operasjon du virkelig kan se resultatene av umiddelbart. Hud- og fettoverskudd fjernes, og magen blir stram, fast og flat. Våre erfarne kirurger vil sørge for at du er trygg og komfortabel gjennom hele prosessen, og at du oppnår et så godt resultat som mulig.

NB! I juni 2009 ble vi godkjent som privatsykehus av Helse- og omsorgsdepartementet. Dette innebærer at vi nå, som en av få klinikker i Oslo, tilbyr overnattingmulighet med profesjonelt tilsyn etter operasjonen.

Etter en kraftig vektreduksjon oppstår ofte et overskudd av løs hud og fett på magen. Noen har også strekkmerker, og av og til overstrekkes midtlinjen mellom magemusklene. Hudoverskuddet kan bli så stort at det danner folder (såkalt hengebuk eller fettforkle) som kan gi plager i form av sårhet, fukt, eksem, lukt, soppinfeksjon m.m. Behandlingen kan være en bukplastikk der overflødig hud og fett fjernes, og midtlinjen kan eventuelt strammes inn.

Etter en kraftig vektreduksjon oppstår ofte et større eller mindre overskudd av løs hud og fett på magen, ofte i tillegg til strekkmerker. Overskuddet kan bli så stort at det danner overheng på øvre og/eller nedre mage, såkalt hengebuk eller fettforkle (latin: cutis laxa). Ikke sjelden oppstår da i perioder eksem, lukt, fukt, sårdannelse eller infeksjon i hudfoldene.

I tillegg kan andre forhold påvirke størrelsen på magen, blant annet vil stor svai i ryggen vil gjøre at magen skyves fremover. Innholdet i magen (innvollene og mengden av innvollsfett) vil gjøre at bukveggen presses fremover. Det er tydelige kjønnsforskjeller og arvelige forhold som bestemmer mengden av innvollsfett, men generelt vil det kunne sies at overvekt alltid vil ledsages av en viss mengde innvollsfett. Dette kan imidlertid ikke fjernes kirurgisk.

Hos de fleste vil mengden av fett både i underhuden og rundt innvollene kunne reduseres med slanking og mosjon. Magemusklene vil likeledes kunne styrkes ved trening.
Da fettsugingsmetoden ble utviklet, ble antall bukplastikk-operasjoner redusert. Det viste seg at huden, spesielt hos yngre mennesker, ofte hadde en forbausende evne til å trekke seg sammen etter fettsuging. En erfaren kirurg vil i dag kunne si på forhånd i hvilken grad man ville kunne få et tilfredsstillende resultat med fettsuging alene, eller om det vil være nødvendig med bukplastikk. Enkelte pasienter vil også kunne få en vurdering rundt hvorvidt det er hensiktsmessig å utføre fettsuging eller bukplastikk uten betydelig slanking og trening først.

Har du tidligere fått utført en fettsuging, og angrer på at det ikke ble fjernet hud samtidig, vil dette kunne gjøres i etterkant. Dersom kirurgen kommer til at bukplastikk vil være det beste alternativet, er det en del forhold å ta standpunkt til. Er problemet like stort over navlen som under? Er det snakk om bare hud, eller også om mye fett? Er det mye fett på hoftene? Hvordan er bukmuskelen? Hva vil pasienten akseptere av arr? Er pasienten motivert for et for så vidt stort inngrep som en bukplastikk? Har pasienten andre sykdommer av betydning? Generelt vil en konsultasjon for å diskutere problematikken være nødvendig, men dersom du bor langt unna vil vurdering også kunne gjøres ut fra fotografier og konsultasjon per telefon.

Spesielle vurderinger må til hos pasienter som tidligere har vært ekstremt overvektige, da det her samtidig kan være løse hudfolder på hofter og rygg, lår, rumpe mv., som kan kreve mer omfattende tiltak.

Prinsipielt skilles det mellom LITEN og STOR bukplastikk. Forskjellen består i om man tar sikte på å stramme inn huden kun nedenfor navlen eller også på øvre del.

Resultat

Du vil selvfølgelig kunne se umiddelbart resultat av behandlingen, men det er viktig å være klar over at det tar mange uker før hevelse, hardhet, småstikninger og følelse av stramhet er gått tilbake. Nummenhet på nedre mage er vanlig, og følelsen her normaliseres sjelden helt. Det bør således gå ca. 6 md. før etterkontroll.

Bukplastikk for menn steg for steg: