1. Laserbehandlinger
  2. Permanent hårreduksjon
  3. Ulthera: Oppløftende ultralyd

 

1. Laserbehandlinger

Scott Scherer

Scott Scherer er laserspesialist utdannet i USA. Han har i 15 år arbeidet med forskjellige typer av laser og hudoppstrammende  metoder og har mer enn 50.000 timer med praktisk erfaring.

Han er medlem av 17 «Societies»,»Boards» og «Associations» ,har utgitt en rekke publikasjoner og er den eneste aktør i Norge autorisert som «Medical Laser Safety Officer». Han hører hjemme i eliteklassen innen sitt felt i  Europa.

Scott Scherer  er en ettertraktet foredragsholder ved internasjonale møter om behandlinger både av hudlidelser og  kosmetiske prosedyrer  og han har holdt en rekke kurs .

Hos oss på Aviva arbeider Scott Scherer under ansvarlig lege Dr. Halfdan Vier Simensen.

Mange legger sin hud i hendene på mer eller mindre ufaglærte aktører innen denne bransjen.De færreste vet at det i Norge knapt finnes offentlige  krav til kompetanse for å begynne med slike behandlinger. Laser,ultralyd og radiofrekvens er potente verktøy og den teknologiske utviklingen er stor. Å være ajour og vite hva vi driver med er en grunnverdi ved Aviva Helse!

I Desember 2010 startet Aviva Helse med Medisinsk Hudpleie og Estetisk dermatologi. Kosmetisk hudstramming, behandling av sprengte blodkar, kuperose, brune flekker , korreksjon/bedring av arr, acnearr , fjerning av tatoveringer, trygg vurdering av og fjerning av føflekker ,hårfjerning ,peeling  m.m. er noen av  våre tilbud. Oppfølgende behandling med medisinske produkter er en del av helheten.

Ulthera er en nyere teknologi som erstattet den gamle Thermage.  Thermage  fikk aldri godkjenning av det amerikanske FDA. I praksis betyr dette at produsenten ikke greide å levere tilfredsstillende dokumentasjon for at behandlingen resulterte i det den lovet.        Ulthera er en annen type teknologi som fikk slik godkjenning for den dokumenterte strammingen av hud i ansiktet og halsen.  Aviva  har erfaring fra mer enn 350 utførte behandlinger ved  og er uten sammenligning den klinikk med mest erfaring med Ulthera  i Norge.
Vi har spesialutdannede hudterapeuter som samarbeider tett med våre plastikkirurger og vår ansvarlige laser-lege. Den nærhet og spesialutdanning skiller vår hudavdeling fra en tradisjonell hudpleiesalong. Vi holder oss stadig oppdaterte på det seneste innen medisinsk hudpleie.

Våre avanserte behandlinger kan deles inn i fire ulike kategorier:

  • Hudforyngende peeling
  • Kremprogram
  • Avansert hudpleie inkl.laserbehandlinge

Vi utfører også hudanalyser og utformer kremprogram ved kirurgiske inngrep for å få et helhetlig og bedre resultat.

Uansett om det gjelder pigmentflekker, rynker, arr, solskader eller acne/kviser har vi på Aviva Helse kunnskapen, erfaringen og de tekniske verktøy for å kunne hjelpe deg.

Kontakt oss i dag!

 

 

2. Permanent hårreduksjon med laserbehandlinger

 

Vi arbeider med Soprano XLi som er en revolusjonerende 810nm diodelaser plattform som tilbyr nær smertefri og permanent hårreduksjon for alle hudtyper også solbrun hud.

Soprano XLi er selvfølgelig FDA godkjent.

Uønsket hårvekst er et stort problem for mange kvinner og menn. Soprano diodelaser er spesielt laget for fjerning av uønsket hår.

Med den nye Soprano XLi diodelaser er behandlingen faktisk tilnærmet smertefri!

Diodelaserbehandling for sjenerende hårvekst ble godkjent av amerikanske helsemyndigheter (FDA) i desember 1997. Det er vist i flere større studier at en varig hårreduksjon over store områder på kroppen kan oppnås.

En av de viktigste forskjellene mellom diodelaser og elektrolyse er at laseren dekker større felt , og ikke ett og ett hår. Dermed er det mulig å behandle store områder, og hele regioner som legger og lår, i en seanse.

Hvordan virker diodelaseren og kan den være “smertefri”?

IN-Motion teknologien varmer gradvis opp hårsekkene under huden til de ikke lenger kan produsere nye hår. Ettersom laseren er i konstant bevegelse, kan behandlingsområdet være relativt stort, noe som gjør at behandlingsøktene går raskt.

Ved tilstrekkelig høy temperatur ødelegges hårroten varig. Temperaturen bestemmes av laserlysets dose, og de innstillinger som velges. For å oppnå et optimalt resultat med minst mulig risiko for bivirkninger er det viktig å justere dosen i forhold til fargen på hud og hår. Sammenlignet med annet utstyr for hårfjerning er risikoen for hudskade liten. Laserens innebygde kjølesystem avgrenser den nødvendige temperaturstigningen til hårrøttene, og dermed oppnås selektiv hårfjerning og ikke ”hudfjerning”.

Vi gjennomfører alltid en konsultasjon før første behandling. Optimalt resultat fås når pasienten har lys hud og mørkt hår. Vår diodelaser kan behandle alle hudtyper uansett pigmentering, og personer med mørkere hudtyper må regne med noen flere behandlinger.

Forberedelser før behandling med laser.
Unngå solarium eller overdreven soling de nærmeste 2-3 uker før behandling da dette øker risikoen for midlertidig pigmenttap. Pigmenttap etter behandling ses imidlertid kun hos ca. 1 av 100 (1 %), forutsatt kyndig vurdering før behandling. Behandlingen er også mer effektiv jo lysere huden er. Som nevnt gir kombinasjonen lys hud og mørkt hår best resultat. Du må ikke vokse, stripse eller nappe hårene de siste 4 ukene før behandling. Laseren virker kun på hårsekker som inneholder hår.

Ikke bruk kvisekremer eller andre hudirriterende kremer, f. eks. peeling- eller slipekremer de siste par dager før behandling. Begynn å barbere 1 uke før behandling for å få flest mulig av hårene over i vekstfase. I vekstfasen inneholder hårsekken en tykk hårrot med et pigment som absorberer laserlyset. Laseren har ingen virkning på hår i hvilefase. Hårene skal være glattbarbert samme dag eller kvelden før, –det blir mye mindre smerter av det–, og vi trenger ikke å se hårene når vi behandler, da laserscanneren straks finner de mørke hårstråene i huden.

Det er behov for flere behandlinger.

Kun hårsekker i vekstfase ødelegges under behandling. Andelen hår i vekstfase varierer i ulike regioner på kroppen. Behandlingen må gjentas inntil alle hårsekker i det aktuelle område er varig ødelagt. Antall behandlinger avhenger derfor av hvilken kroppsdel som behandles.

For å få et optimalt resultat anbefaler vi at du gjennomfører 4 til 6 behandlinger. Noen områder samt lyse og eller tynne hår kan trenge flere behandlinger.
Det er individuelt hvor mange behandlinger som er nødvendig, da dette har med hvordan den enkeltes hormonelle system fungerer. Som en generell regel kan man si at hårets vekstfase går i sykler på ca 4-6 uker derav bør det være ca 6 uker mellom vær behandling.

Soprano Diode laser “sier” Pain-Free, Hair-Free den varmer forsiktig opp hårsekkene med skånsomme laserpulser mens du har det komfortabelt. Nesten hvilken som helst del av kroppen kan behandles trygt og behagelig, også områder som ansikt, nakke, ben, armer, bikinilinje, rygg om mage.
De fleste pasientene sier at Pain-Free, Hair-Free behandlingen er smertefri, noen opplever den som “lett ubehagelig” men ubehaget er av en så mild karakter og så kortvarig at dette ikke byr på noen problemer.

Behandlingen er raskt, effektivt og karakteriseres som mindre smertefullt enn voksing.

Siden metoden bygger på at hårsekkene tilfører en brannskade, oppstår normalt en viss hudrødme. Inneholder huden mye pigment kan forbigående pigmentforandringer oppstå. Det kan også klø i huden noen dager etter behandlingen. Unngå direkte soleksponering på behandlet område i 2-3 uker etter behandlingen. Benytt solkrem med høy faktor i ca. 2 mnd etter behandlingen.

Hårreduksjon er dokumentert varig innenfor en oppfølgingsperiode på opp til 2 år etter siste behandling. Dette er tilstrekkelig lang observasjonstid også for områder med lang vekstsyklus (legger).

 

3. Ulthera: Oppløftende ultralyd

 

Huden aldres ikke alltid i takt med sjelen, den ser noen ganger eldre ut enn man føler seg. Da kan Ulthera med sin hudoppstrammende effekt være et svært godt virkemiddel for dem som ikke ønsker et kirurgisk inngrep.

Ulthera er et godt alternativ til kirurgi, vel og merke der det er moderat med løs hud. Ultherapy er en ikke-kirurgisk ultralydbehandling for å motvirke effekten av tid og gravitasjon på huden din. Det geniale med denne 30-60 minutters ansiktsbehandlingen er at den bruker kroppens egne regenerative respons til forsiktig og gradvis gjenopprette huden og det underliggende vevet.

Som ved andre ultralyd-prosedyrer, plasseres en applikator på huden din som projiserer et bilde på en skjerm. Bildet hjelper så terapauten med å planlegge behandlingen. Den samme applikatoren blir så brukt til å sende ørsmå punkter av fokusert ultralyd-energi til akkurat riktig dybde under huden for å gi ønsket effekt, mens overflaten av huden forblir uforstyrret.

Hudens reaksjon på energien er å stimulere veksten av nytt kollagen.

En gradvis oppstramming igangsettes, noe som resulterer i et naturlig løft av huden over tid.

Ultherapy er den eneste ikke-kirurgiske behandlingen som gjør det mulig for terapauten å se under hudens overfalte, og spesifikt behandle de samme dyptliggende lagene av vev som plastikkirurgene adresserer ved kirurgisk ansiktsløft. Evnen til å behandle meget presist fra innsiden og ut, både selve huden og de underliggende vevs-lag sikrer både tilfredstillende og trygge resultater, uten nedetid. Ulthera er det eneste apparatet med dokumentert effekt av denne typen (godkjent av amerikanske FDA).

Det kan oppleves ubehag mens behandlingen pågår, men den er midlertidig, og signaliserer at kollagenstimuleringen er igangsatt. Smerteterskelen varierer fra pasient til pasient, og terapauten vil diskutere alternativer for å gjøre opplevelsen så god og smertefri som mulig. Pasienter forlater vanligvis behandlingen fornøyd og begeistret over forbedringen som kommer.

Du kan gå tilbake til normale aktiviteter umiddelbart, og det er ingen spesielle tiltak du må gjøre. Huden kan virke litt øm straks etter behandlingen, men all rødhet bør forsvinne i løpet av noen få timer. Det er ikke uvanlig å oppleve litt hevelse i noen dager etter inngrepet, og prikking/ømhet ved berøring i et par uker etter inngrepet, men dette er av mild karakter og forbigående. Andre, mindre vanlige ettervirkninger, for eksempel midlertidige små områder av blåmerker eller nummenhet, kan forekomme. Din lege vil eventuelt vurdere dette sammen med deg.

Det kreves ingen avholdenhet fra trening ved denne typen behandling.

Ultralydenergi har i over 50 år vært brukt innen medisin, og generelt akseptert som trygg. Kliniske studier har bevist sikkerheten av også dette nyeste bruksområdet.

Regenereringen av kollagen startes med bare en behandling, og effekten vil komme gradvis i løpet av to til tre måneder. Ytterligere forbedringer kan også vises opp til seks måneder etter en behandling. Noen pasienter kan ha nytte av mer enn en behandling, etter ca 3-6 mnd.

Synlige effekter inkluderer løft og stramming av slapp hud. I FDA’s kliniske studier hadde eksempelvis ni av ti pasienter et merkbart, betydelig løft av øyenbrynene.Det kan således erstatte tradisjonell panneløft.

Løft av brynene påvirker øyelokkene positivt. Dette gir et mer åpent, uthvilt og ungdommelig utseende. Pasientene rapportert også om fastere og strammere hud i andre områder i ansiktet. Et usynlig resultat av behandlingen gjennom etablering av ny kollagen og elastin, bidrar videre til å styrke huden innenfra.

En god kandidat for Ultherapy har gjerne hud som er synlig, og ofte følbar “avslappet”. Eksempelvis er en senket øyenbryn-linje eller slapp hud på øyelokken blant de første tegnene på aldrende hud. Selv om Ultherapy ikke er en erstatning for kirurgi generelt, oppleves det ofte som et godt alternativ for pasienter som ikke føler seg klar for kirurgiske inngrep.