Chat with us, powered by LiveChat

Hakeimplantat eller hakeforstørring

Aviva-Helse-Neseplastikk

Haken kan hos noen mennesker fremstå som liten eller tilbaketrukket i forhold til resten av ansiktet. Det finnes mange klassiske analyser av hva en «riktig» eller pen hake er der det i profil  trekkes linjer som ideelt plasserer panne ,nese og hake i forhold til hverandre. Ligger haken bak denne linjen fremstår den som liten eller  «svak». Er haken mer massiv og litt fremtredende identifiseres den med en sterkere personlighet.  Ser man på tegneserier er det påfallende i hvilken grad haken vektlegges for å identifiser personens type.

En tilbaketrukket hake vil ofte medføre at nesen virker lengre enn den egentlig er. Omvendt vil således en korreksjon av haken kunne bedre inntrykket av en litt stor eller lang nese.

Å legge inn et hakeimplantat er normalt en relativt liten og grei operasjon. Det finnes implantater av forskjellige materialer  i bruk og de kommer i forskjellige størrelser og  former, noe som også gjør det mulig å øke også bredden på fremre del av haken. Implantater kan leggs inn fra innsiden av underleppen eller fra utsiden med snitt under haken. Ved Aviva benytter vi snitt under haken, noe som gir et svært diskret arr i den normale furen.