Chat with us, powered by LiveChat
  1. Halsløft
  2. Selve halsløft operasjonen
  3. Etter halsløft operasjonen

1. Halsløft

 

botox-og-halsloft

Halsløft er et inngrep som primært har som mål å forbedre utseendet av halsen. I varierende grad kan det være løs hud, strenger eller for mye fett som er problemet. Halsløftet fokuserer mer på halsen enn det tradisjonelle ansiktsløftet.

Halsløftet er i omfang noe mindre enn et ansiktsløft. Pasienten vil ikke oppleve hevelse, misfarging og evt. smerter i samme grad. Man ser som regel fortere «normal» ut igjen.

Du bør komme til en konsultasjon før det gjøres avtale om en operasjon.Du vil få skriftlig informasjon omkring forholdsregler før og etter inngrepet.

Se forøvrig teksten under «Ansiktsløft».

2. Selve halsløft operasjonen

Inngrepet gjøres gjennom et snitt under haken samt et snitt rundt øreflippen og bak øret, begge arrene blir som regel meget diskret. Fett som ligger overfladisk kan fjernes med fettsuging og der det er god elastisitet i huden vil dette ofte være tilstrekkelig alene. Er imidlertid huden slapp og det evt. er strenger fortil på halsen vil fettsuging ikke kunne gi et tilfredsstillende resultat. Fett som ligger dypere enn det fettet man tradisjonelt fettsuger vil kunne fjernes under syns kontroll og strengene på halsen fortil vil kunne strammes inn med en korsett-teknikk som gir en glatt overflate.”Hamsterposene” som noen har langs kjevekantene kan reduseres fra innsiden, men generelt vil ikke huden i ansiktet strammes ved dette inngrepet. Som regel er det ikke behov for å fjerne så mye hud, det er arbeidet under huden som er avgjørende for at huden i neste omgang draperer seg pent inntil.

Bedøvelse

Inngrepet gjøres i narkose.

 

3. Etter halsløft operasjonen

Etter inngrepet legges det inn dren og anlegges en hakebandasje som fjernes 1-2 dager etter operasjonen,man kan da gå over til en enklere «press-lift» bandasje med Velcro-lås som man kan ta av og på selv. Denne bør brukes i 14 dager etter operasjonen,

Det er ingen sting som må fjernes. Fravær fra arbeid er litt avhengig av type jobb- det blir primært sosiale hensyn som bestemmer i forhold til hakebandasjen. Arret under haken samt huden på halsen vil kjennes fastere/hardere ut i noen uker etter operasjonen.

Komplikasjoner

Generelt er det liten komplikasjonsrisiko forbundet med halsløft, men som ved ethvert kirurgisk inngrep kan det oppstå blødning, infeksjon eller affeksjon av nerver. Huden på halsen vil bli nummen, men normaliserer seg normalt i løpet av de første månedene etterpå.