Chat with us, powered by LiveChat

Smertelindring – Anestesi
Det finnes to typer anestesi: lokalanestesi og generell anestesi (narkose).

Lokalanestesi brukes ved mindre inngrep, der man sprøyter lokalanestesimiddel i eller omkring det området som skal opereres. I tillegg kan man, dersom man ønsker det, få beroligende medisiner i form av sterke smertestillende og smådoser sovemedisin sprøytet inn i en nål (kanyle) på hånden eller i armen.

Generell anestesi (narkose) brukes ved større inngrep eller der hvor pasienten ønsker det. Det innebærer en nål (kanyle) på håndryggen eller i armen. I denne nålen gis sovemedisin og smertestillende som garanterer god søvn og en smertefri operasjon.

Våre moderne narkosemidler gir en trygg søvn og en behagelig oppvåkning. Sovemedisinen kan svi litt i armen under innsovningen. Utover det er innsovningen uten ubehag.

Med vår moderne anestesimetode er det lite kvalme og oppkast etter narkosen. Med hensyn til smerter etter operasjonen gjør vi alt for å gjøre det mest mulig behagelig for pasientene. Vi gir rutinemessig paracetamol-tabletter før operasjonen. I tillegg gir vi rikelig med lokalbedøvelse under operasjonen, også til de pasienter som får narkose.

Dagkirurgiske pasienter blir utskrevet så snart de har fått litt å spise og drikke, ikke er kvalme og ikke har smerter av betydning.

Avivas anestesilege og anestesisykepleiere har årelang erfaring med denne type anestesi og virksomhet, og kan garantere pasientene en trygg og behagelig narkoseopplevelse.