Chat with us, powered by LiveChat

Strekkmerker eller striae, som de kalles i dermatologi, er en form for arr i huden med en annerledes fargetone. De kommer av at lærhuden som er den delen av huden som ligger rett under overflatecellene (epidermis) revner.

De kan over tid minske, men de vil aldri forsvinne helt. En vanlig misforståelse er at strekkmerker kommer på grunn av at huden strekkes på grunn av hurtig vekst eller vektøkning. Strekkmerker blir påvirket av hormon forandringer og skjer derfor ofte i puberteten, ved graviditet, vektøkning eller muskel bygging.

Stretch MarksFor mange kvinner er strekkmerker umulig å unngå og en skjemmende følge  av graviditet. De kan også forekomme hos mennesker som har enten mistet vekt hurtig eller hatt en hurtig vektøkning. Noen er også så uheldige at de får dem under puberteten på grunn av hurtig vekst. Å holde en stabil vekt og trene og spise riktig er viktig. Noen er  bare uheldige og har gener som gjør dem disponert for  strekkmerker.

 

 

Det finnes mange oljer, kremer og lotions som sier at de skal hjelpe med å enten minske eller forhindre strekkmerker, men de fleste gjør svært lite for strekkmerker. Vitamin A og AHA har vist minimal effekt på strekkmerker, men utviklingen av laser og plasma for hudbehandlinger har gjort det mulig å få en bedring av tilstanden. Generelt er det vanskeligere å få effekt på gamle strekkmerker enn nye.

Plasma

At en laser eller plasma er fraksjonert betyr at den behandler huden i punkter i stedet for flater. Ved at det etterlates intakt hud mellom punktene blir den umiddelbare reaksjonen ikke så dramatisk, effekten i punktene kan økes i forhold til om hele hudoverflaten hadde blitt behandlet  og tilhelingen går  mye raskere .

Fraksjonert MikroPlasma

Fraksjonert  Mikro Plasma fra Alma Lasers er en radiofrekvens (RF) basert teknologi som fører til flere, kontrollerte mikro-perforeringer  av huden med en omkringliggende sone av varme- skade ned i huden.Den varmeskadete huden regenererer  i neste omgang med nydannelse av kollagen.  Mange skjønner ikke  den prinsipielle forskjellen på laser, plasma og Ulthera . Det er imidlertid teknologisk forskjellige prinsipper som utnyttes og derav prinsipielt forskjellige muligheter for resultat. Navnet Plasma henspeiler på at  maskinen danner et tynt sjikt av plasma mellom munnstykke og huden. Plasma i denne sammenheng betyr en ekstremt varm ionisert gass  som danner ørsmå gnister og har intet med plasma i blodet å gjøre.

Hva brukes det for?

Micro Plasma Radiofrekvens brukes til hud innstramming, overflatebehandling av hud , behandling av fine linjer og rynker, forbedring av akne arr, strekkmerker, vannkopper arr, foryngelse av foto-aldret hun, kombinasjons behandlinger og andre ablative prosedyrer og foryngelses- prosedyrer.

Hvor mange behandlinger trengs?

For det beste resultatet trenger man gjerne en til to behandlinger, men huden vil se ut som om den er rød eller solbrent rett etter behandling. Avhengig av graden  på problemet vil styrken på behandlingen kunne variere og tilsvarende vil reaksjonen de første dagene etter kunne være mer eller mindre synlig.  Tid mellom hver behandling vil avhenge av hudens helbredelsestid og variere fra pasient til pasient. Resultater kan sees med en gang, men det vil også bli bedre over tid. Huden vil være helt helbredet  etter en til tre måneder og kollagenet vil forsette å forbedre huden I opp til seks måneder.