Chat with us, powered by LiveChat

Jeg har store plager med nakke og skuldre, da jeg har sprekk i 3 skiver i nakken. I tillegg har en revmatisk lidelse. Jeg har bestandig hatt store bryst, og dette er for meg en stor plage i hverdagen, da nakken bare blir verre og verre og revmatisme heller ikke er blitt bedre. Dette har medført at jeg ikke får vært så fysisk aktiv som jeg ønsker, og klarer ikke å trimme. Jeg har en BMI over 30. Er det da helt håpløst å få gjennomført en brystreduksjon? Jeg er så fortvilet, da jeg har et sunt kosthold, men pga plager ikke klarer å trimme slik at jeg får slanket meg. Føler at en slik operasjon hadde vært første skritt til et mer aktivt liv, og muligheter til å slanke meg. Men også til et liv med mindre smerter.

Dekkes en slik operasjon hos dere av det offentlige?
Kvinne 46 år

Svar:

Hei.

Dessverre har vi ingen offentlig avtale for brystreduksjon. En rekke av de klinikker som tidligere hadde dette fikk ikke fornyet sine avtaler i fjor. Generelt gjelder at BMI maks skal være 28, noen sykehus har også krevet lavere BMI. Det er en blanding av krav til pasienten mht. å bidra selv med vektreduksjon , samtidig er det generelt noe  lavere komplikasjonsfrekvens når vekten ikke er for høy. Det vil kunne være forhold som dispenserer noe,men dette blir opp til de enkelte sykehus .

Teknisk sett er det imidlertid ingen ting i veien for å kunne operere på høyere vekt enn dette. Privat vil dette således være mulig.

Dr. Halfdan Vier Simensen, spesialist i plastikkirurgi & generell kirurgi.