Chat with us, powered by LiveChat

BUKPLASTIKK

Jeg har en mave som ikke er noe pen! Jeg har født 2 barn og i begge svangerskapene la jeg på meg ganske mye.Jeg kom meg etterhvert ned i vekt igjen,men jeg greier ikke helt å slanke meg ned til gammel vekt igjen.Jeg trener mye,men maven blir ikke noe bedre. Den er dissete og løs og jeg har fått endel strekkemerker.Jeg er fornøyd med kroppen min ellers,men maven er liksom større enn resten av meg og jeg føler alltid at jeg må gjemme den.Jeg går ikke på stranden mer og innimellom får jeg spørsmål om jeg er gravid. Veldig lite morsomt!Jeg har en venninde som fikk gjort en operasjon på sykehus for noen år siden.Er det mulig å få dette dekket offentlig?

Kvinne,39 år.

Svar:
Hei.
Det høres ut som om du kan være en kandidat for bukplastikk. Dette er et inngrep de fleste plastikkirurger utfører selv om kvaliteten kanskje kan variere litt. Endel generelle kirurger (som ikke er plastikkirurger) har også utført slike inngrep på offentlige sykehus. Generelt er det idag svært få som får gjort slike inngrep dekket av det offentlige. Etter at vi har fått en fedmeepidemi også i Norge er det blitt mange pasienter med store hudproblemer etter vektreduksjon. Det offentlige prøver å ta seg av noen av disse, men køene vokser også her. Indikasjonen for å operere disse offentlig er at de har store fysiske plager av tilstanden. Dette betyr at det er lite kapasitet igjen til de mer vanlige problemene, disse må stort sett bekoste dette privat.At det er psykisk plagsomt for mange vektlegges i liten grad.

Generelt er dette inngrep som gir en høy grad av fornøydhet ,men det er et rel.stort inngrep som etterlater et stort arr (men diskret plassert). Det finnes endel komplikasjonsmuligheter og rekonvalesensen er 3-6 uker. De fleset kirurger vil ta endel forbehold mht vekten din, om du er frisk, røyker, bor langt unna/evt. bør overnatte ved klinikken eller på hotell i nærheten osv.
Med vennlig hilsen

– Dr. Halfdan V.Simensen, Spesialist i plastikkirurgi & generell kirurgi