Chat with us, powered by LiveChat

Hei. Jeg har i mange år vært sjenert av mine indre kjønnslepper som er lange og henger \»utenfor\» og de er på en måte rynkete. Dette er ikke fint, og jeg føler meg veldig ubekvem. Mannen min bryr seg ikke om det, men det er liksom en sperre for meg,jeg slutter aldri å være ukomfortabel med det når vi er sammen. Helt tilbake til skoletiden var dette plagsomt og jeg ville ikke dusje med de andre.Jeg har også endel ubehag av det i form av at de blir vonde ved sykling,blir klamt og ubehagelig i trange bukser. I badetøy blir det liksom litt mye der og og jeg er alltid redd for at de skal falle utenfor kanten.Jeg kviet meg veldig for å spørre legen min, men der var det ikke mye hjelp å få. Jeg følte meg ganske dum da han sa at dette var helt normalt. Er det noe du kan gjøre med dette?

Kvinne,32 år.

Svar:

Hei.
Dette er et velkjent problem som jeg tror mange flere kvinner sliter med enn vi er klar over. Som du sier fikk du beskjed om at dette var normalt hvilket det stort sett også er. Kjønnslepper er som bryster: De kommer i alle størrelser,men det er ikke alltid man er komfortabel med det man har av den grunn. Det snakkes imidlertid ikke så mye om det. Jeg har en fornemmelse av at samfunnet på en måte aksepterer at det fikses på mye annet, men at kjønnslepper fortsatt er litt tabu og fremmed. Og tabu og fremmede ting har vi lett for å avvise.

Jeg har etterhvert operert et stort antall og har svært gode erfaringer med dette. Det er et enkelt inngrep med den metoden jeg benytter. Jeg foretok for noen år siden en etterundersøkelse av et større antall pasienter jeg hadde operert for å vurdere graden av fornøydhet og evt. problemer: I praksis kan det konkluderes med at komplikasjonsriskoen er svært lav og i praksis ubetydelig over litt tid. De fysiske plager av tilstanden avhjelpes i stor grad, de psykiske sider/selvfølelsen i meget stor grad . Jeg tillater meg derfor å være litt liberal med hvem som skal få bestemme: Er du voksen og har det jeg i mine øyne kaller en «rimelig god grunn» er dette et enkelt inngrep som hos de fleste kan gjøres i lokalbedøvelse.

Dr. Halfdan Vier Simensen, spesialist i plastikkirurgi & generell kirurgi.

 

Send inn ditt spørsmål: